Grzanki
< Wróć do przepisów

Czas przygotowania: 10 min.

Składniki:

  • 3-4 kromki chleba tostowego (lub zwykłego pszennego)
  • 100 g masła
  • sól

Przygotowanie:

  1. Z kromek odkrajemy skórkę, a miąższ tniemy na niewielką kosteczkę, około 1 cm.
  2. Masło topimy na patelni aż się spieni. Wrzucamy chleb i smażymy, delikatnie przerzucając od czasu do czasu, pod koniec smażenia solimy.
  3. Nie odchodzimy od patelni, ponieważ grzanki są w stanie spalić się w pół minuty.

Alternatywnie grzanki można przed końcem smażenia posypać tymiankiem lub oregano.

0 0 głosów
Oceń artykuł
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj, chcemy wiedzieć co myślisz...x